bra sportfiskebutik


Fiskebilder


Se André Bruns
Islandsvideo


Sverigeväder


Äldre fiskebilder


Amerikansk fiskeportal


Få våra utskick   
och erbjudanden 

Namn

epostadress

Fiske på Fjallabak på höglandet nordost om vulkanen Hekla

 


Fikapaus på höglandet

 

Fiskepartner erbjuder ett fantastiskt fiske på det isländska höglandet vid Hekla.

Här kan du uppleva Islands vildmark och landets vulkaniska natur bara 3 timmars resväg från Reykjavik.
Området är exotiskt och fascinerande. Resan dit är i sig ett äventyr med närheten till den mäktiga Hekla, vackra fält med lavasand och lavaformationer samt en närmast offroadliknande väg med vadställen som måste forceras med 4-hjulsdriven bil. Väl uppe i området blir det delvis grönt och frodigt mitt i det karga landskapet. Här finns ett tiotal vackra sjöar. Fisk finns i nästan alla och ca hälften är bra och väl värda ett besök av sportfiskaren. Öring och röding finns i sjöarna och att bli utan fisk är inte lätt. Speciellt rödingvattnen är mycket fisksäkra.

Logi

I området som är en nationalpark finns 2 platser där man erbjuds logi. Man kan tälta eller bo i sovsalar tillsammans med andra besökare. Det finns också ett begränsat antal stugor till uthyrning.
Av de två platserna är Landmannalaugar den mest välkända. Här finns en varm källa att bada i samt en liten butik och café. Det finns även en bra centralanläggning med kokmöjligheter, duschar och toaletter för dem som campar. En av Islands vackraste och mest berömda vandringsleder ner till Thorsmörk tar här sin början och man kan möta människor från alla världens hörn som börjar eller slutar sin vandringstur i Landmannalaugar. Möjlighet till dagsturer till häst erbjuds under högsäsongen från midsommar till början av augusti.
Den andra platsen för camping och logi heter Landmannahellir. Här finns de flesta stugorna och hit kommer ofta ridgrupper på besök. Login är enkel men av bra kvalitet. Egen sovsäck behöver medtagas. Enskilda rum finns inte utan man delar rum med flera andra. Det finns rinnande vatten och vattentoaletter. El finns inte utan all uppvärmning sker med gas.

Boende och transport bokas av resetekniska skäl direkt hor entreprenör. Vi tillhandahåller alla erforderliga kontaktuppgifter för detta. Hyrbilar och guider kan bokas direkt genom oss mycket förmånligt.Öring fångad i vulkankartern Ljotipollur

Fisket

Trots det fina fisket är det inte så många som fiskar i sjöarna häruppe. Ofta är man ensam vid vattnet bortsett från de kamrater man själv har med sig. Det är tillåtet att fiska med alla slags beten. Båtar finns inte utan man fiskar från land. Vadarbyxor är att rekommendera, men är inte nödvändiga.
Det här är ett fiskeområde som riktar sig främst till mer ”vanliga” sportfiskare. Den som främst är ute efter stor fisk från 1 kg och uppåt kan i undantagsfall lyckas med lite tur, men det är mest fisk under kilot som gäller även om större fiskar fångas då och då. För den extreme flugfiskaren är det kanske inte toppenintressant att fiska här eftersom inga rinnande vatten kan erbjudas. Ibland är flugfiske svårt, t ex om det blåser hårt. För den som gärna använder både spinn och fluga eller ev andra beten är fisket mer komfortabelt och fisksäkert. Det är dock många som fiskar endast fluga som gärna besöker dessa sjöar år efter år och ibland är fluga helt överlägset om förhållandena är de rätta.
Det är 2 sjöar som är speciellt intressanta för fiskaren. Den ena som heter Frostastadarvatn är full av röding och det är inte så få som tagit sin största röding någonsin här. Den andra som heter Ljotipollur är en mycket speciell plats. Det är en vulkankrater med en mycket fin öringsjö nere i kratern. Bara att gå den branta vägen ner och fiska i denna sjö är en spännande upplevelse. Stor öring finns och när förhållandena är goda så får man ganska ofta fisk mellan 1 och 2 kg. Även här har många fått sin största fisk någonsin och ibland kan man få många stora fiskar och då kanske även någon enstaka öring över 2 kg.
I områdets övriga vatten är chansen till stor fisk mindre, men mycket fisk går att få speciellt där det finns röding.

Erbjudna arrangemang

Detta är ett område som lämpar sig mycket bra för kamratgrupper, familjer mm som vill åka på egen hand och råda sig själva. Det finns som nämnts möjligheter att både vandra och rida och därför är detta mycket lämpligt för en familj eller grupp där deltagarna har olika behov och intressen. Det är inget hinder om man är endast 2-3 personer som vill åka på ett eget arrangemang. Fiskepartner bokar in arrangemang med hyrbilar och fiske samt vid behov även guidning.
OBS att kombination med ytterligare vistelse på Island före eller efter fisket givetvis är möjlig och vi hjälper då till med olika tips och förslag samt hyrbil mm efter önskemål och behov. Ganska många brukar utnyttja denna möjlighet när man ändå tagit sig till Island.

 

Boende och transport bokas av resetekniska skäl direkt hor entreprenör. Vi tillhandahåller alla erforderliga kontaktuppgifter för detta. Hyrbilar och guider kan bokas direkt genom oss mycket förmånligt.

Detta fiske har ett mycket förmånligt pris för Isländska förhållanden. Prisuppgift lämnas på förfrågan.

Handpenning på vanligen 25% erläggs i samband med definitiv anmälan. Handpenningen täcker fasta kostnader för bokningar mm och återbetalas ej om deltagare lämnar återbud  

Bokningsregler

Kompletterande info om vårt fiske på Island

Länk till översiktskarta

Bilder från området

Fler kartor

 

Här nedan följer några bilder från området

 
 

  


En fin öring fångad i vulkankratern Ljotipollur

  

 

Tillbaka till startsidan

  


Fiskebilder

  Du når oss på telefon: 0708-55 85 33 eller via   e-post

  

Tillbaka till sidans topp

 

Du är mycket välkommen på något av våra arrangemang

PO Sylwan / Fiskepartner Sverige

 

PO Fiskepartner, Musikvägen 34, 756 50 Uppsala
Tel: 0708-55 85 33

Copyright © Per-Otto SylwanOm
Fiskepartner


Fisketurer på Island


Havsfiske Island