Fiskebilder


Se André Bruns
Islandsvideo


Sverigeväder


Äldre Fiskebilder


Amerikansk fiskeportal


Få våra utskick   
och erbjudanden 

Namn

epostadress

 

Havsfiske Grimsey, Husavik, Reykjavik samt vid Isafjördur


Bilder havsfiske

 


Fiske vid Grimsey

 

Fiskepartner erbjuder havsfiske på Island.

Vår "specialitet" är Island. Våra främsta fiskeområden är belägna på västra och norra Island, men vi kan även erbjuda havsfiske utanför Reykjavik.

Grimsey, den nordligaste delen av Island!

Grimsey är en speciell och exotisk plats att vara på. Ön ligger strax norr om Akureyri ca 4 timmars båtresa eller 15 min flygresa från det isländska fastlandet. Där finns ca 100 bofasta, varav de flesta är fiskarfamiljer. Polcirkeln går tvärsöver ön som är ca 5 km lång och högst 2km bred. Där finns massor av sjöfågel och ett hav fyllt av fisk.

Vid ett av mina besök på Grimsey för några år sedan ägde en fisketävling rum. Det var Akureyris Sjóstangveidifelag (havsfiskeförening) som firade 40 årsjubileum med en stor tävling och efterföljande fest. Den fiskare som tog mest fisk fick över ett halvt ton på 4-5 timmars fiske med spö. Torskar på runt 20 kg fångas inte så sällan runt Grimsey.

Kostnad baserad på årets priser och växlingskurs meddelas på förfrågan. Priset varierar beroende på antal deltagare.

Fisket på Grimsey är möjligen lite vassare än både Isafjördur och Husavik, men alla är synnerligen bra. Risk för väderproblem är lite större för Grimsey. Chansen att få hälleflundra är störst vid Isafjördur
För större grupper kan priset pressas och är då oftats mycket förmånligt. På Grimsey är det dock bara vid väl förberedda turer som flera båtar kan göras tillgängliga.


Husavik

Husavik är ett samhälle på norra Island. Det ligger mycket vackert med snötäckta berg på andra sidan den stora havsvik där det är beläget. Husavik ligger mycket nära Laxá och sjön Myvatn och vi har arrangemang där detta exklusiva öringfiske kombineras med havsfiske. Här finns möjlighet att bo antingen i stuga med självhushåll eller på hotell för den som vill det. Havsfisket är mycket bra. Husavik är dessutom ett av de områden på Island där det finns mest valar och det finns stora möjligheter att se dessa djur på nära håll.
Fisket bedrivs från en större båt.

Boende och transport bokas av resetekniska skäl direkt hor entreprenör. Vi tillhandahåller alla erforderliga kontaktuppgifter för detta. Hyrbilar och guider kan bokas direkt genom oss mycket förmånligt.

Priset varierar beroende på antal personer. Aktuellt pris meddelas på föfrågan.


Reykjavik

Vi har tillgång till flera mycket trevliga båtar med skeppare i Reykjaviksområdet för den som vill kunna fiska samtidigt som man har tillgång till allt som Reykjavik erbjuder. Båtarna tar minst 5 och upp till 20 personer. Boende i Reykjavik finns av olika standard och pris. Fisket utanför Reykjavik är mycket bra och prisvärt. Vi erbjuder detta fiske på förfrågan. Priset varierar beroende på antal personer samt om man vill fiska långa dagar. OBS att att fisket kan vara mycket bra även i detta område. Det går utmärkt att boka enstaka dagar om man t ex är på Island för konferens eller har en dag över efter att ha rest runt eller fiskat på annat håll på Island.

Läs även om vårt havsfiske vid Isafjördur

Du är mycket välkommen på något av våra arrangemang

Boende och transport bokas av resetekniska skäl direkt hor entreprenör. Vi tillhandahåller alla erforderliga kontaktuppgifter för detta. Hyrbilar och guider kan bokas direkt genom oss mycket förmånligt.

PO Sylwan / Fiskepartner Sverige

För intresseanmälan eller frågor kontakta oss på tel: 018 – 51 03 62 eller
0708 – 55 85 33 eller använd denna    e-postlänk.

 

Tillbaka till fiskesidan

  

Tillbaka till sidans topp

 

 

PO Fiskepartner, Musikvägen 34, 756 50 Uppsala
Tel: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33

Copyright © Per-Otto SylwanOm
Fiskepartner


Fisketurer på Island


Havsfiske Island