bra sportfiskebutik


Fiskebilder


Se André Bruns
Islandsvideo


Sverigeväder


Äldre fiskebilder

Söktjänst för aktiviteter och upplevelser


Amerikansk fiskeportal


Få våra utskick   
och erbjudanden 

Namn

epostadress

Varmá

  

Länk till översiktskarta

 

Varmá

Varmá är en relativt liten älv som rinner från bergen ovanför det mycket exotiska samhället Hveragerdi ner till Ölfusá som utgör den allra nedersta delen av Hvitá alldeles vid dess utlopp i havet. Varmá är främst känd för ett bestånd av stor havsöring, samt mindre stationär öring. Även havsgående röding samt enstaka regnbåge och lax förekommer. Röding finns främst under våren och havsöringen både under vår och höst. Endast flugfiske är tillåtet. Catch and release gäller i vattnet, men enstaka matfisk får tas upp.

Fisket i Varmá är under slutet av augusti och hela september vanligen mycket mycket bra och överträffar då det mesta på södra Island med rikligt med fisk och inte så få stora öringar som kan bli uppåt 8-9kg. Varmá är ganska liten och lite "flommig", dvs vattenståndet växlar vi regn. Man kan ganska lätt läsa vattnet vilket gör fisket spännande och ger en längtan tillbaka till olika favoritfiskeplatser längs älven.

Fiske erbjuds främst i slutet av augusti och i september. Intresseanmälningar tas emot redan tidigt under hösten året innan avresa.

OBS att vi på förfrågan naturligtvis kan ordna mycket erfaren och proffessionell guidning vid Varmá samt i andra vatten på Island. Våra priser är mycket konkurrenskraftiga och vi kan ofta ordna inhemska isländska guider som kan betydligt mer om både fisket och landet än om du åker med en svensk guide. Vi kan också erbjuda möjligheten att kombinera fiske med konferensmöjligheter.

Läs mer om Varmá

 

Vi kan oftast hjälpa till med även små arrangemang, t ex om tex 2-3 kompisar vill åka på en egen resa. På förfrågan kan vi ev också ordna enstaka fiskekort i attraktiva vatten såsom Laxá, Litlá, Myrarkvsil Reykjadalsá m fl.

  Du når oss på telefon: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33 eller via   e-post

Prisuppgifter till våra arrangemang lämnas på förfrågan

Handpenning på 25% erläggs i samband med definitiv anmälan. Handpenningen täcker fasta kostnader för bokningar mm och återbetalas ej om deltagare lämnar återbud. OBS speciella bokningsregler för grupper.  

Bokningsregler

Tillbaka till Fiskesidan

  

Islandskartor

 


Fiskebilder 2009

  Du når oss på telefon: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33 eller via   e-post

  

Tillbaka till sidans topp

 

PO Fiskepartner, Musikvägen 34,, 756 50 Uppsala
Tel: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33

Copyright © Per-Otto SylwanOm
Fiskepartner


Havsfiske Island


Fisketurer på Island