Fiskebilder


Se André Bruns
Islandsvideo


Sverigeväder


Äldre fiskebilder

Söktjänst för aktiviteter och upplevelser


Amerikansk fiskeportal


Få våra utskick   
och erbjudanden 

Namn

epostadress

Myrarkvisl och Reykjadalsá

Översiktskarta

  

Myrarkvisl är en liten älv som rinner ut i Laxá i Adaldal just innan Laxá tömmer sig ut i havet vid Husavik. Myrarkvisl är känt för såväl ett bestånd av stor stationär Öring som ett bra laxfiske. Laxen börjar stiga i slutet av juni/ början på juli och efter mitten av juli tar laxfisket överhanden. Öring finns dock hela säsongen även om den störs lite när det blir mycket lax i älven Man fiskar på en sträcka av ca 25 km. Variationen på fisket är mycket god. Det finns 4 fiskekort och det är catch and release på all lax. Öring får behållas. Endast flugfiske är tillåtet. Bra boende finns vid älven med alla faciliteter inklusive en hot tub.

Boende och transport bokas av resetekniska skäl direkt hor entreprenör. Vi tillhandahåller alla erforderliga kontaktuppgifter för detta. Hyrbilar och guider kan bokas direkt genom oss mycket förmånligt.

Reykyadalsá-Eyvindarlaekur är liksom Myrarkvisl en ganska liten älv. Den rinner ut i Laxá några mil från havet Här fiskar man på en sträcka av 35 km med en sjö mitt i systemet. Fisket kan därför bli mycket varierande. För att fiska i sjön behövs ett separat fiskekort som köps på plats för en mindre summa och där får man även spinnfiska. Laxen börjar stiga redan i juni och chansen till bra laxfiske ökar sedan successivt. Öring och en del röding finns hela säsongen och framförallt öringbeståndet rikligt. Öringen störs inte mycket av laxen i detta vatten. Endast flugfiske är tillåtet i älven. Det är 4 spön i Reykjadalsá och 2 i den nedre delen Eyvindarlaekur. Catch and release på all lax men annan fisk får behållas.

Fiskepartner tillhandahåller detta mycket spännande fiske både i Myrarkvisl och Reykjadalsá. Fisket kan vid behov med fördel kombineras med våra fiskekort i Laxá på den nedre sträckan i Adaldal. Plats finns då för ca upp till 12-16 fiskare. Fisket här kan dessutom även kombineras med fiske på annat håll under ett par dagar. Främst på programmet för detta står Litlaá nordost om Husavik som är ett mycket intressant vatten med bl a även havsgående fisk långt in på sommaren samt Flokadalsá som ligger ca 15 mil västerut. Det är även möjligt att kombinera fisket i Myrarkvisl/ Laxá med det exklusiva fisket högre upp nedanför sjön Myvatn. Fiske i sjöarna Langavatn och Kringluvatn samt Vestmannsvatn kan erbjudas på plats till en mycket marginell kostnad för den som vill prova något annat under någon dag.

Vi kan ofta erbjuda kort till intresserade enligt önskemål om förfrågan kommer in tidigt. Detta ger möjlighet för tex ett par fiskekompisar eller även större grupper att fiska på egen hand i detta fina vatten. Vi gör alltid vårt bästa för att få efterfrågade kort. Intresseförfrågningar tas emot redan tidigt under hösten. Ibland kan vi boka in direkt och ibland kommer besked om erhållna kort först i slutet av januari. I mån av att det finns obokad tid kan vi ofta även ordna kort under våren och långt in på sommaren. Det är aldrig meningslöst att komma med en förfrågan eftersom kort ibland kommer in på återbud.

Boende och transport bokas av resetekniska skäl direkt hor entreprenör. Vi tillhandahåller alla erforderliga kontaktuppgifter för detta. Hyrbilar och guider kan bokas direkt genom oss mycket förmånligt.

Karta över Myrarkvisl
Karta över Reykjadalsá

På förfrågan kan vi ev också ordna enstaka fiskekort i attraktiva vatten såsom t ex Laxá i Kjós,Langá, Nordurá, Andakilsá, Litlaá, Varmá, Laxá vid Myvatn m fl.

  Du når oss på telefon: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33 eller via   e-post

Prisuppgifter gällande vårt fiske lämnas på förfrågan

Handpenning på 25% erläggs i samband med definitiv anmälan. Handpenningen täcker fasta kostnader för bokningar mm och återbetalas ej om deltagare lämnar återbud  

Bokningsregler

  

Tillbaka till Fiskesidan

  

  

Islandskartor

 


Fiskebilder från Island

  Du når oss på telefon: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33 eller via nbsp; e-post

  

Tillbaka till sidans topp

 

PO Fiskepartner, Musikvägen 34,, 756 50 Uppsala
Tel: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33

Copyright © Per-Otto SylwanOm
Fiskepartner


Fisketurer på Island


Havsfiske Island