Produkter friluftsliv och camping Produkter friluftsliv och camping


Fiskebilder


Se André Bruns
Islandsvideo


Sverigeväder


Äldre fiskebilder


Amerikansk fiskeportal


Få våra utskick   
och erbjudanden 

Namn

epostadress

Höglandsfiske på Arnarvatnsheidi

  

Länk till översiktskarta

  

Fisket på Arnarvatnsheidi

Tid: Slutet av juni-aug. Ett fantastiskt sjöområde med stor fin öring och röding. Fisket uppe på Arnarvatnheidi är en oförglömlig upplevelse. Ett kargt, exotiskt och vackert landskap intill den stora glaciären Langjökull och mycket nära den mindre Eiriksjökull.Här kan du fiska både spinn, fluga och mask. Små strömmar finns mellan sjöar, men fisket i strömmarna kan bli svårt efter ca mitten på juli då fisken därefter främst är i sjöarna fram till hösten då de åter börjar röra sig och går ut i strömmarna på senhösten. Flera av sjöarna är relativt grunda och lätta att vada i. De lämpar sig mycket väl för flugfiske, då man kan vada över stora ytor. På Norra sidan finns en längre liten å som har intressant fiske men lite oberäkneligt. Mycket bra ibland och däremellan svårare
Häruppe finns möjlighet att bo i stuga eller tälta. Tillgången på stugor är mycket begränsad så det är viktigt att boka tidigt. Att tälta kräver vana vid vildmarksförhållanden

Fisket på Arnarvatnsheidi är uppdelat i två fiskekortsområden Huvuddelen av fisket finns på den södra delen där rikedomen på främst sjöar ger mycket stor variation. På den norra delen är utbudet av vatten betydligt mer begränsat, men där finns den allra största sjön samt fiske i en tidvis mycket bra och trevlig liten älv som heter Austurà under hela fiskeperioden. En fördel på norra sidan är att man inte behöver en så avancerad 4 hjulsdriven bil eftersom här inte finns något stort vadställe man måste ta sig över. Å andra sidan blir man utan en riktig jeep mer begränsad eftersom vägarna i hela området är mycket dåliga.
Fiskepartner erbjuder fiske i båda dessa områden. Möjlighet finns att kombinera fiske i de båda områdena med några dar i varje.

Det södra området är mycket otillgängligt. För att ta sig dit behövs stora 4 hjulsdrivna bilar, dels pga ett svårt vadställe och dels för att vägarna är synnerligen svåra att forcera om man inte har en bra bil med stora hjul.
Arnarvatnsheidi är ett av de få områden på Island som lämpar sig för att vandra och fiska samt campa och det finns även dom som ridit och fiskat i området Det är dock inget för den ovane vandraren eftersom vädret på isländska höglandet kan vara synnerligen oberäkneligt.

Fiskepartner erbjuder detta fiske för större och mindre grupper hela säsongen på förfrågan.
Vi tillhandahåller vid behov bra Isländska guider som kan området, men den mer erfarne camparen/fiskaren kan klara sig på egen hand framförallt på den norra sidan. Fisket på Arnarvatnsheidi är inte så kostsamt om man kan vara där på egen hand i stuga eller tält och vandrar. I södra området behövs vanligen minst en islandsk guide och bilhyra för stora jeepar gör att priset går upp. Man får räkna med att en vecka kostar en hel del om man har guide och även utan guide kostar det en del på södra sidan pga dyr bilhyra. En viss erfarenhet krävs för att köra däruppe samt ta sig över vadstället om vattnet är högt.
Arnarvatnsheidi är något alldeles speciellt. Den som en gång varit där har ett minne för livet och längtar oftast tillbaka

Norra och södra Arnarvatnsheidi

Fiskepartner kan erbjuda fiske på förfrågan för större eller mindre grupper. Intresseförfrågningar tas med fördel emot under hösten och vi bokar så snart som möjligt. Ibland dröjer det dock till slutet av januari innan vi vet tilldelningen av fiskekort. I mån av att det finns obokad tid kan vi ofta även ordna kort efter januari. Det är aldrig meningslöst att komma med en förfrågan eftersom kort ibland kommer in på återbud.

Boende och transport bokas av resetekniska skäl direkt hor entreprenör. Vi tillhandahåller alla erforderliga kontaktuppgifter för detta. Hyrbilar och guider kan bokas direkt genom oss mycket förmånligt.

På förfrågan kan vi ev också ordna fiskekort i attraktiva vatten såsom t ex Litlaá, Varmá, Laxá vid Myvatn, Myrarkvisl m fl.

Du når oss på telefon: 0708-55 85 33 eller via   e-post

Prisuppgifter för vårt fiske lämnas på förfrågan

Handpenning på vanligen 25% erläggs i samband med definitiv anmälan. Handpenningen täcker fasta kostnader för bokningar mm och återbetalas ej om deltagare lämnar återbud  

Bokningsregler

  

  

  

Islandskartor

 

  Du når oss på telefon: 0708-55 85 33 eller via e-post:
  po@samtalspartner.se

  

Tillbaka till sidans topp

 

PO Fiskepartner, Musikvägen 34,, 756 50 Uppsala
Tel: 0708-55 85 33

Copyright © Per-Otto SylwanOm
Fiskepartner


Fisketurer på Island


Havsfiske Island