Produkter friluftsliv och camping Produkter friluftsliv och camping


Fiskebilder


Se André Bruns
Islandsvideo


Sverigeväder


Äldre fiskebilder


Amerikansk fiskeportal


Höglandsfiske på Arnarvatnsheidi

  

rödingsjö och glaciär

Länk till översiktskarta

  

Fisket på Arnarvatnsheidi

Tid: Mitten av juni-aug. Ett fantastiskt sjöområde med stor fin öring och röding. Fisket uppe på Arnarvatnheidi är en oförglömlig upplevelse. Ett kargt, exotiskt och vackert landskap intill den stora glaciären Langjökull och mycket nära den mindre Eiriksjökull.Här kan du fiska både spinn, fluga och mask. Små strömmar finns mellan sjöar, men fisket i dem kan bli svårt efter ca mitten på juli då fisken därefter främst är i sjöarna fram till hösten då de åter börjar röra sig och går ut i strömmarna på senhösten. Flera av sjöarna är relativt grunda och lätta att vada i. De lämpar sig mycket väl för flugfiske, då man kan vada över stora ytor
Här finns möjlighet att bo i stuga, men tillgången på stugor är mycket begränsad så det är viktigt att boka tidigt.

Fisket på Arnarvatnsheidi är uppdelat i två fiskekortsområden Huvuddelen av fisket finns på den södra delen där rikedomen på vatten, främst sjöar ger mycket stor variation. På den norra delen är utbudet av vatten betydligt mer begränsat, men där finns den allra största sjön samt mycket spännande fiske i en bra och trevlig liten älv under hela fiskeperioden. En fördel där är att man inte behöver en så avancerad 4 hjulsdriven bil eftersom här inte finns något stort vadställe man måste ta sig över. Å andra sidan blir man utan en riktig jeep mer begränsad eftersom vägarna i hela området är mycket dåliga.
Fiskepartner erbjuder fiske i båda dessa områden. Möjlighet finns att kombinera fiske i de båda områdena med några dar i varje.

Det södra området är mycket otillgängligt. För att ta sig dit behövs stora 4 hjulsdrivna bilar, dels pga ett svårt vadställe och dels för att vägarna är synnerligen svåra att forcera om man inte har en bra bil med stora hjul.
Arnarvatnsheidi är ett av de få områden på Island som lämpar sig för att vandra och fiska samt campa och det finns även dom som ridit och fiskat i området Det är dock inget för den ovane vandraren eftersom vädret på isländska höglandet kan vara synnerligen oberäkneligt.

Fiskepartner erbjuder detta för större och mindre grupper hela säsongen på förfrågan.
Vi tillhandahåller vid behov bra Isländska guider som kan området, men den mer erfarne camparen/fiskaren kan klara sig på egen hand framförallt på den norra sidan. Fisket på Arnarvatnsheidi är inte så kostsamt om man kan vara där på egen hand i stuga eller tält och vandrar. På våra egna turer i södra området har vi minst en islandsk guide och bilhyra för stora jeepar gör att priset går upp. Man får räkna med att en vecka kostar en hel del om man har guide och även utan guide kostar det en del på södra sidan pga dyr bilhyra. Det krävs erfarenhet för att köra i det södra området särskilt för att ta sig över vadställen om vattnet är högt.
Arnarvatnsheidi är något alldeles speciellt. Den som en gång varit där har ett minne för livet och längtar ofta tillbaka

nyfångade öringar

Norra och södra Arnarvatnsheidi

vadställe

Fiskepartner kan erbjuda fiske på förfrågan för större eller mindre grupper. Intresseförfrågningar tas med fördel emot under hösten och sen dröjer det ibland till slutet av januari innan vi vet tilldelningen. I mån av att det finns obokad tid kan vi ofta även ordna kort efter januari. Det är aldrig meningslöst att komma med en förfrågan eftersom kort ibland kommer in på återbud.

Boende och transport bokas av resetekniska skäl direkt hor entreprenör. Vi tillhandahåller alla erforderliga kontaktuppgifter för detta. Hyrbilar och guider kan bokas direkt genom oss mycket förmånligt.

På förfrågan kan vi ev också ordna fiskekort i attraktiva vatten såsom t ex Litlaá, Varmá, Laxá vid Myvatn, Myrarkvisl m fl.

Du når oss på telefon: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33 eller via   e-post

Prisuppgifter för vårt fiske lämnas på förfrågan

Handpenning på vanligen 25% erläggs i samband med definitiv anmälan. Handpenningen täcker fasta kostnader för bokningar mm och återbetalas ej om deltagare lämnar återbud  

Bokningsregler

  

  

  

Islandskartor

 

  Du når oss på telefon: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33 eller via e-post:
  po@samtalspartner.se

  

Tillbaka till sidans topp

 

PO Fiskepartner, Musikvägen 34,, 756 50 Uppsala
Tel: 018-51 03 62 eller 0708-55 85 33

Copyright © Per-Otto SylwanOm
Fiskepartner


Havsfiske Island


Fisketurer på Island